Sladké a nutrične vyvážené lievance? Skúste náš recept na lievance z cícerovej múky. Keď správne zvolíte ostatné suroviny, viete mať z toho bezlepkový aj bezlaktózový dezert, prípadne raňajky. Vďaka cíceru sú plné živín a majú jemnú, orieškovú chuť.
Potrebujeme:
70 g cícerovej múky
70 g hladkej múky (prípadne bezlepkovej varianty)
pol balíka kypriaceho prášku
35 g proteinu (1 odmerku)
2 vajíčka
2 dcl mlieka (prípadne bezlaktózového)
trochu minerálky
štipka soli
Postup:
Najprv premiešame všetky suché suroviny. Proteinový prášok môžeme nahradiť rovnakým množstvom múky, ale potom musíme pridať do cesta trochu cukru/prípadne iného druhu sladidla. Následne primiešame ostatné suroviny. Máme z toho polohusté cesto z ktorého tvoríme na panvici malé lievance. Z oboch strán opečieme na troške oleja / alebo na nepriľnavej panvici do zlatista. Potom už len servírujeme napríklad preliate dulovým džemom. Dobrú chuť.