Chuť na niečo sladké a zároveň trochu zdravé? Máte doma tahini pastu a neviete čo s ňou? Vyskúšajte tieto tahini cookies. Sú výborné, vláčne a plné čokolády. Vďaka tahini držia pokope bez masla a vajec a keď použijete vhodné alternatívy, môžu byť aj bezlepkové a bezlaktózové.
Potrebujeme:
1 šálka múky (my sme použili špaldovú)
1/2 šálky cukru
1/2 lyžičky sódy bikarbóny
štipka soli
1/2 šálky nasekanej čokolády
1/3 šálky tahini
0,5 - 1 dcl mlieka
Najprv si poriadne premiešame suché suroviny: múku, cukor, soľ a sódu bikarbónu. Potom pridáme mokré suroviny, tahini a mlieko a zamiešame na mierne lepkavé cesto. Rukami to ide najlepšie. Ak sa nám cesto moc drobí, prilejeme trošku mlieka. Nakoniec pridáme posekanú čokoládu a zľahka zapracujeme.
Rukami tvarujeme guličky a ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Necháme im primerané rozostupy. Potom tieto guličky rovnomerne roztlačíme napríklad pohárom na malé placky. Takto si zabezpečíme pekný a rovnaký tvar výsledných sušienok. Pripravené sušienky vložíme do rúry zohriatej na 170 °C a pečieme asi 10 minút. (v našom prípade išlo o elektrickú rúru) Necháme ich poriadne vychladnúť a môžeme sa do nich pustiť. Dobrú chuť!