RECEPT: Guličky z datľovej pasty

Datle vám určite nemusíme predstavovať. Ale poznáte datľovú pastu? Sladká hmota, ktorá je skvelým pomocníkom pri raw varení a zdravých receptoch. Datle ako také sú rýchlym zdrojom energie, výborne zasýtia a povzbudia náš výkon. Takéto šikovné guličky môžete niekoľko dní skladovať v chladničke a vytiahnuť vždy, keď budete potrebovať doplniť energiu. Viac sa o datliach dočítate v jednom z našich starších článkov. 

Potrebujeme:

100 g datľovej pasty

50 g mletých orechov (vašich obľúbených) 

100 g ovsených vločiek ( jemných, alebo pomletých) 

1/4 lyžičky mletej škorice alebo kardamonu

hrsť sušených hrozienok alebo dráču

70 g horkej čokolády

1 lyžicu kokosového oleja

lyofilizované maliny/ jahody, sušený strúhaný kokos

 

gulicky recept (1)

 

Postup:

Datľovú pastu, ovsené vločky, orechy, korenie a sušené hrozienka spolu poriadne premiešame. Podľa toho, ako sa nám zdá hmota hustá alebo riedka, pridáme pastu alebo orechy. Orechy nemusia byť pomleté úplne najemno, kúsky v guličkách dodajú príjemné chrumkanie. Suroviny v guličkách môžete aj obmieňať, podľa toho, čo máte radi. Na záver obalíme guličky v roztopenej čokoláde s trochou oleja a potom obalíme v podrvených lyofilizovaných malinách alebo jahodách, prípadne v kokose. Alebo môžeme nechať len tak, iba obalené v čokoláde. A keď čokoládu vynecháte, prípadne zvolíte vhodnú alternatívu, budú aj raw :)