RECEPT: Indická zeleninová zmes

V období jari je fajn odľahčiť ťažkú mäsovú stravu niečím sviežim a zeleninovým. Prinášame vám zdravý, vegetariánsky recept. Je plný chutí, vonia exotikou, jemne páli na jazyku a určite vás dostatočne zasýti. Potrebné suroviny ľahko nájdete v bežných potravinách, prípadne ak nie, môžete skúsiť improvizovať a niečo vynechať prípadne iné doplniť.

Potrebujeme:

100 g zemiakov

100 g mrkvy

100 g petržlenu

3 strúčiky cesnaku

50 g zázvoru

50 g póru

50 g koriandru / zeleru

180 ml kokosového krému / mlieka

180 g lúpaných paradajok

10 g kari pasty

garam masala

1 biely jogurt

1 čajová lyžička šafranu

soľ

 zelenina na trhu

Postup:

Očistíme a nakrájame si zeleninu na väčšie kúsky, aby sa nám nerozvarili. Orestujeme zeleninu na troche oleja, pridáme soľ a korenie garam masala podľa chuti. Do orestovanej zeleniny pridáme lúpané paradajky, cesnak, nastrúhaný zázvor. Potom pridáme pór a podlejeme vodou. Chvíľku dusíme (do polomäkka). Ďalej pridáme kokosový krém, kari pastu, podrvený šafran a necháme spolu zredukovať. Na konci dochutíme ešte soľou prípadne korením podľa chuti. Servírujeme s jogurtom na zjemnenie chuti a posypané koriandrom. Vhodnou prílohou je ryža, zemiaky alebo arabský chlieb či tortilla.

Dobrú chuť!

Kvalitný Šafran z Iránu

Kvalitný šafran z Iránu

ZOBRAZIŤ