RECEPT: Jednoduché šafranové rizoto

Potrebujete uvariť rýchlu večeru alebo ľahký obed? Tento jednoduchý recept s tými správnymi surovinami zvládne naozaj každý. Základný recept nie je zložitý, a vždy ho môžete obohatiť o rôzne ďalšie suroviny a chute. Naše rizoto na obrázku bolo s krevetami a zeleninou. Môžete ho spraviť aj s kuracím mäsom, so špargľou, skrátka s tým, čo máte radi. Tak poďme na to.

Potrebujeme:

1 lyžička šafranu

300 g ryže (najlepšie arborio) 

1 liter vývaru 

60 g masla

1 cibuľa

2 dcl bieleho vína

70 g parmezánu (alebo podobného syra)

soľ, čierne korenie

ryža recept rizoto

 

Postup:

Šafranové nitky rozdrvíme na prášok a rozmiešame v pohári s trochou teplej vody. Na troche masla si opražíme na drobno nakrájanú cibuľu. Potom pridáme ryžu, trochu opekáme a zalejeme bielym vínom. Keď sa víno odparí, začneme prilievať vývar. Občas premiešame a prilejeme vývar, podľa toho, či ho už ryža všetok "vypila" a či už je hotová na skus. Ku koncu pridáme šafran rozpustený vo vode, soľ a mleté čierne korenie a dobre premiešame. Na úplny záver pridáme syr a maslo, poriadne miešame, kým sa nerozpustia a môžeme odstaviť z plameňa. Naše rizoto je hotové a môžeme podávať.

Dobrú chuť :) 

Kvalitný Šafran z Iránu

Kvalitný šafran z Iránu

ZOBRAZIŤ