Ovocné cukríky Lavaschak 1kg (ovocná koža)
Ovocné cukríky Lavaschak bez umelých farbív či aróm. Skvelá ovocno-kyslá chuť. Lavaschak (Lavashak) je tradičná perzská ovocná koža. Zdravá, chutná a vegánska. Hmota prepečeného ovocia (najčastejšie slivky, marhule, či granátové jablká) je solená a pretlačená cez sito. Takto rovná a vysoká asi 2 mm sa suší až kým nevychladne a nie je pevná a tuhá. Lavaschak môže mať formu ovocných plátov, roliek i cukríkov, čo je náš prípad. V našom balení nájdete mix cukríkov: zelené jablko, višňa, granátové jablko, červená slivka, marhuľa, žltá slivka, kiwi a multivitamín.
Kategória: | Plody |
---|
Obrázky sú ilustračné a balenie skutočného produktu sa môže mierne líšiť.
Jedna z najobľúbenejších letných pochúťok pre deti v Iráne. Cukríky z ovocnej kože (Lavashak) sú oveľa zdravšie a výživnejšie ako klasické cukríky z obchodu. Výborne osviežia hlavne počas horúcich letných dní. V minulosti sa ovocie sušilo v domácnostiach na strechách domov, no v súčasnosti sa vyrába už priemyselne vo fabrikách. Na kvalitu Lavashaku však stále dohliada štát.
Zloženie:
Zelené jablko - zelené jablko, kyselina citrónová, soľ, cukor, glukóza
Višňa - pyré z červených sliviek, višňový koncentrát, kyselina citrónová, soľ, cukor, glukóza
Granátové jablko - pyré z červených sliviek, koncentrát z granátového jablka, kyselina citrónová, soľ, cukor, glukóza
Červené slivky - pyré z červených sliviek, kyselina citrónová, soľ, cukor, glukóza,
Marhuľa - marhuľové pyré, kyselina citrónová, soľ, cukor, glukóza,
Žltá slivka - pyré zo žltej slivky, kyselina citrónová, soľ, cukor, glukóza
Kiwi - pyré z kiwi, kysleina citrónová, soľ, cukor, glukóza,
Multivitamín - koncentrát z piatich druhov ovocia, kyselina citrónová, soľ, cukor, glukóza
Môže obsahovať stopy jadier z ovocia.
Skladovanie: Uchovávajte na suchom mieste a chráňte pred priamym slnečným žiarením. Po otvorení skladujte v chladničke.
Hmotnosť: 1000g
Krajina pôvodu: Irán
Výživové hodnoty (56g):
Energetická hodnota 208kcal
Sacharidy 48g
Bielkoviny 0g
Tuky 1g
Soľ 0,17
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.